HEEMSKERK - Na een lange periode van stilstand heeft ADO '20 bij de hervatting van de competitie een harde nederlaag geleden tegen titelkandidaat Gemert. De Brabanders zegevierden met 2-5 op Sportpark De Vlotter.

Trainer Roy van de Mije heeft er pas een aantal trainingen opzitten met zijn selectie en dan nog niet eens met een complete groep, mede door alle coronaperikelen. De ploeg oogde dan ook onwennig tegen het sterke Gemert, en kwam de nederlaag vooral door onnodige fouten. De heemskerkekers stonden na twintig minuten nog met 2-1 voor, maar gaven de doelpunten te makkelijk weg.

Al na twee minuten schoot keeper nick Boom de bal ongelukkig tegen een medespeler aan waarna Willem den Dekker kon profiteren. Danny Lute maakte gelijk na goed voorbereidend werk van Jan-Willem Tesselaar en Tesselaar benutte zelf op overtuigende wijze een strafschop. Binnen enkele minuten had Mezziani de stand alweer gelijk getrokken en vervolgens waande Ralf Kemper zic in een Heemskerkse schiettent. De Gemert-aanvaller profiteerde optimaal van de vrijheid en de door de thuisploeg gemaakte fouten en voltooide een hattrick : 2-5.