HELMOND - Helmond Sport heeft een goede kans laten liggen om de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie te grijpen. De ploeg van Kevin Hofland kwam in eigen huis tegen Jong Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Van de concurrenten verloor Excelsior van Roda JC (3-0), maar wist FC Den Bosch, eveneens door een gelijkspel tegen De Graafschap (2-2), de Helmonders op doelsaldo voor te blijven.

Jong Ajax maakte het Helmond Sport goed lastig in het belangrijke duel op De Braak. De Amsterdamse beloften kwamen na de rust zelfs op voorsprong via Kayden Wolff, met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Na de gelijkmaker in de 84e minuut van Redouan Halhal, die in de blessuretijd ook nog rood zag, mocht Helmond weer hopen. Terwijl in Den Bosch al een klein feestje werd gevierd schoot Anthony van den Hurk nog op de lat waarmee tegelijkertijd de droom vn een periodetitel uiteen spatte.