DOETINCHEM - Helmond Sport is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders wonnen de topper van De Graafschap met 2-3 en gaat daardoor nu aan de leiding.

De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers, die ook met 0-2 voor kwamen. Een door Dario Sits teruggelegde voorzet werd binnengewerkt door Theo Golliard. Later was Sits zelf ook trefzeker. Hij scoorde met zijn hoofd, nadat doelman Joshua Smits de bal onder zijn hand door liet gaan.

Ruim twintig minuten voor tijd maakte Ibrahim El Kadiri de aansluitingstreffer na een slimme kaats van Ralf Seuntjens. De Graafschap raakte daarna nog de paal, maar richting het einde zorgde Jonas Scholz voor de 1-3, door na een corner binnen te schieten. Yannick Eduardo zorgde in blessuretijd voor een eindstand van 2-3.